dinsdag 8 april 2014

Oreo chocolade cheesecake

Doordat ik elke week een taart bak voor in de lunchroom wordt ik uitgedaagd om nieuwe, lekkere dingen uit te proberen. Elke week opnieuw ben ik opzoek naar een recept voor een taar t. Vorige week was de smeuïge chocoladetaart aan de beurt. Ik kon maar niet genoeg krijgen van de chocolade, dus hupsekee weer iets met chocolade. Oreo chocolade cheesecake, als dat niet lekker is.. Ik vind hem er in ieder geval super lekker uitzien en hij is helemaal niet moeilijk om te maken.


Benodigheden:

160 gram Philadelphia keuken
3 pakjes oreo's
50 gram roomboter
200 gram Griekse yoghurt
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
300 gram pure of melk chocolade (naar keuze)
2 zakjes klopfix
3 deciliter slagroom

Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes (200 gram) in een keukenmachine. Smelt de boter in een pan. Meng de boter en de koekkruimels en verdeel het mengsel dan over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.

Smelt de chocolade au bain marie en laat het mengsel daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de Philadelphia. yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Klop daarna de slagroom samen met de klopfix stijf. Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia mengsel. Spatel vervolgens de slagroom hierdoor.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kun je de taart lekker op eten. Na 1 nacht in de koelkast is de taart echter nog lekkerder en steviger. Voor je de taart serveert kun je hem nog serveren met stukjes oreo. Breek de overgebleven oreo's dan in grove stukken en verdeel deze over de taart. Je kan ook de oreo's verdelen in helftjes en deze dan aan de zijkant van de taart drukken. Dan ziet de taart er nog mooier uit.

Eetsmakelijk en veel bakplezier!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...