vrijdag 16 mei 2014

Frambozen cheesecake

Twee van mijn favoriete dingen zijn toch wel frambozen en cheesecake. Deze twee dingen samen. In één taart.. dat kan toch niet anders dan dat daar iets overheerlijks uit komt? Juist, deze taart is jummie!
Het oorspronkelijke recept komt, hoe raden jullie het toch, van Rudolph's Bakery. Dankjewel Rudolp, dat je me zoveel recepten geeft die ik met liefde kan bakken.


Deeg
- 300 gram bloem
- 200 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- blindbakbonen

Maak een kuiltje in het bloem en meng in dit kuiltje de boter, suiker en het ei. Meng beetje bij beetje de bloem er doorheen en kneed het tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het 30min. in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 3 mm dik. Vet de vorm in en bedek deze met het deeg. Snijd het teveel aan deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed de vorm met bakpapier en leg hier de blindbakbonen op. Bak de bodem in circa 30 min. goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Laat de bodem afkoelen.

Vulling
- 450 gram verse roomkaas
- 1 vanillestokje
- 60 ml crème fraîche
- 125 gram suiker
- 3 eieren
- 1 el bloem
- 200 gram diepvriesframbozen

Verwarm de oven voor op 130ºC. Roer de roomkaas glad in de keukenmachine. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de crème fraîche en de suiker toe. Meng één voor één de eieren erdoorheen. Voeg als laatste de bloem toe en meng het tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartvorm (waar de bodem nog in zit) en verdeel de frambozen over de roomkaasvulling. Bak de frambozencheesecake in circa 30 min. goudbruin en gaar.

Frambozen-limoentopping (extra)
- 150 gram diepvriesframbozen
- 3 el poedersuiker
- 1 limoen
- 350 ml slagroom

Pureer de frambozen met de poedersuiker in de keukenmachine tot puree. Rasp de schil van de limoen boven de puree. Halveer de limoen en knijp het sap van een halve limoen uit boven de puree. Klop de slagroom stijf en spatel de frambozenpuree erdoor. Je kan zelf kiezen hoe je deze topping gebruikt. Je kan hem in een spuitzak over de taart heen spuiten, of je doet het er gewoon lekker bij als slagroom. Allebei leuk.

Ik zou zeggen: 'Eetsmakelijk!'

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...