ingrediënten voor 25 whoopies:
- 150 gram boter
- 140 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 280 gram bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel natriumcarbonaat (Dit kan je eventueel wel weglaten)
- 125 gram melk
- 1 theelepel vanillearoma
Verwarm de oven voor op 180* C. Mix de boter en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg het ei en de eierdooier toe en klop tot een egaal mengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumcarbonaat. Voeg een deel van de bloem bij het eimengsel en klop heel kort tot het opgenomen is. Doe er dan een deel van de melk en het vanillearoma bij en mix tot een glad deeg. Ga afwisselend op die manier verder tot alle bloem en melk op zijn en je een glad deeg hebt. Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte over, want ze vloeien uit tijdens het bakken. Bak 9 minuten. De whoopies moeten terugveren als je er zachtjes op duwt. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat neemt.
ingrediënten zomerse vulling:
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel frambozenaroma (te koop bij een toko) als je dit niet hebt kun je ook geprakte frambozen er bij doen of desnoods roze kleurstof, maar dan heb je natuurlijk wel geen frambozensmaak
- aardbeien
Klop de boter tot ze wit wordt. Voeg er dan al mixend poedersuiker aan toe. Mix tot een glad geheel. Voeg de frambozenaroma aan toe en klop het er doorheen totdat het egaal roze is. Snij de aardbeien in plakjes. Smeer de frambozencrème op een whoopie. Leg de plakjes aardbeien eroverheen. En als laatste nog een whoopie erbovenop. En het smullen kan beginnen. Eetsmakelijk!
Gaan jullie dit recept maken?
Dat ziet er lekker uit! Ik heb dit bericht geliked, zo kan ik het later gaan maken!
BeantwoordenVerwijderen