zondag 4 augustus 2013

How to make : Candybar Cake


Oké het is officeel: Ik steel te veel recepten van Rudolph's Bakery. Afgelopen dinsdag had ik een vrije dag en de oven moest er toch maar weer eens aan geloven. (Hey dat rijmt!) Dit keer kwam ik een heerlijk en heel eenvoudig recept tegen. Candybar cake! Een cake vol met karamel en chocolade. Wie wil dat nou niet? 'Hier' kun je het originele recept vinden en ook een handig filmpje van Rudolph himself.Als eerste verwarm je de oven voor op 175º C. Vet het bakblik in en doe er bakpapier overheen. Tip: Pak niet het grootste bakblik wat je hebt zodat je de grootste cake hebt, ja typisch Desi, maar pak een wat kleinere. Dan kom je beter uit met de hoeveelheid deeg.


Snijd de zachte boter in blokjes en deze meng luchtig met de suiker. Doe één voor één de eieren bij het beslag en klop dit tot een luchtig beslag is. Voeg dan de bloem toe en meng opnieuw.


Haal de candybars uit de verpakking en probeer ze niet al op te eten voordat ze in de cake zitten. Ik heb gekozen voor marsen, maar twixen of snikkers zijn denk ik ook heel lekker, omdat er dan nog koekjes of pinda's in zitten.


Doe een laagje beslag in het bakblik. Leg daar dan twee rijen van vier candybars op en druk die een beetje aan. Ze mogen niet te dicht bij de rand van het cakeblik liggen. Doe daar dan weer een laagje beslag op en leg weer op dezelfde manier candybars in het beslag. Als laatste nog een laagje beslag en je cake is klaar om de oven in te gaan. Let wel op dat je het beslag goed verdeeld en je niet eerst een hele dikke laag beslag hebt en als laatste zo'n heel dun laagje. Als de cake dan rijst in de oven komen de candybars er aan de bovenkant uit. Oepsie! Bak de cake nu ongeveer een uurtje in de oven.

Als de cake uit de oven komt, kun je hem nog versieren. Dan moet hij wel een beetje afgekoeld zijn. Smelt de witte en de pure chocolade au-bain marie. Met een lepeltje kun je heel gemakkelijk allemaal lijntjes maken over de cake. Dat geeft een heel erg leuk effect.

En tada je cake is helemaal smulklaar!


Vinden jullie deze cake er ook niet onweerstaanbaar uitzien?

1 opmerking:

  1. Oooh heerlijk ziet er erg lekker uit.
    Ik ga het morgen uitproberen.

    Gr.
    Fatima

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...