Benodigdheden:
- 200 gram boter
- 400 gram chocolade extra puur
- 8 eieren, gesplitst
- 1 bakje amandelen
- 150 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 pot hazelnootpasta (400 gram)
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer door. Laat staan zodat de chocolade smelt.
2. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop stijf tot het glanst en pieken vormt. Doe de eidooiers in een kom met de basterdsuiker en klop met een mixer in 10 min. tot een luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel en de amandelen door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens in delen het eiwit erdoor.
3. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Verwijder de springvorm en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met hazelnootpasta. Garneer met noten naar keuze. Ik heb hier voor walnoten gekozen, maar in het originele recept staat gekaramelliseerde hazelnoten, ook heel lekker! Het originele recept vind je dan ook 'hier'.
Eetsmakelijk en geniet van de overdosis aan chocolade!
Nou keukenprinses, die mag je best wel eens voor mij maken ;) Liefsss
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Pauline