woensdag 26 maart 2014

Overheerlijke chocoladetaart

Chocolade. Datgene waarvan je vrolijk wordt, je energie krijgt en waarvoor je alles overhebt. Taart. Daarbij denk ik aan feest, blijheid en niet te vergeten die twinkelende ogen die ik krijg als ik een stukje voorbij zie komen. Die twee dingen gemengd, dat kan toch niet anders dan dat daar vuurwerk uit voorkomt? Juist ja. Vuurwerk bij een taart. Een giga lekkere chocoladetaart.. WAARVAN IK NIET MOCHT ETEN! Deze week heb ik namelijk een chocoladetaart gemaakt voor in de lunchroom en daarom kon ik zelf niet een stukje proeven. Terwijl ik oh zo dol ben op chocoaldetaart. Maar ik ga deze taart stiekem nog eens voor mezelf maken, zodat ik zoveel stukjes kan proeven als ik zelf wil. Hah, lekker puh! Ik heb al een heleboel leuke reacties gehoord van mensen, dus blijkbaar is hij in de smaak gevallen. Nu kan ik het recept lekker voor mezelf houden, of… ik kan het met jullie delen zodat jullie straks ook kunnen smullen van deze taart. Natuurlijk deel ik het recept! Niet doorvertellen hoor, maar dit recept komt uit de allerhande en niet zomaar één, maar de taartenspecial.


Benodigdheden:
  • 200 gram boter
  • 400 gram chocolade extra puur
  • 8 eieren, gesplitst
  • 1 bakje amandelen
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 pot hazelnootpasta (400 gram)
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer door. Laat staan zodat de chocolade smelt.

2. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop stijf tot het glanst en pieken vormt. Doe de eidooiers in een kom met de basterdsuiker en klop met een mixer in 10 min. tot een luchtig mengsel. Spatel het chocolademengsel en de amandelen door het eidooiermengsel. Spatel vervolgens in delen het eiwit erdoor.

3. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Verwijder de springvorm en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met hazelnootpasta. Garneer met noten naar keuze. Ik heb hier voor walnoten gekozen, maar in het originele recept staat gekaramelliseerde hazelnoten, ook heel lekker! Het originele recept vind je dan ook 'hier'.

Eetsmakelijk en geniet van de overdosis aan chocolade!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...