dinsdag 6 januari 2015

Currently reading

De laatste tijd heb ik weer een heleboel pareltjes van boeken gelezen en uiteraard wil ik die pareltjes met jullie delen. Ik heb ook echt een leuk idee. Normaal leen ik eigenlijk altijd boeken bij de bibliotheek. Super handig natuurlijk en stukken goedkoper dan boeken kopen, maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet leuk.. Ik wil de boeken die ik gelezen heb kunnen bewaren om ze opnieuw open te kunnen slaan en weer eens een kijkje te kunnen nemen bij mijn lievelings personen in het boek. Aan het eind van een boek raak ik namelijk altijd heel gehecht aan de personages en dab wil ik ze eigenlijk niet loslaten. Daarom vind ik het denk ik ook zo leuk om series te lezen.
Ik had dus het idee om een aantal boekenplanken te kopen en hierop al mijn favoriete boeken te kunnen verzamelen. Als ik bijvoorbeeld eens een boek gelezen heb van de bieb dat me zo aanspreekt, dan kan ik dit kopen om nog eens te lezen. Maar ik ga natuurlijk ook boeken kopen die ik niet al eens gelezen heb.


Stad van Hemelse vlammen - Cassandra Clare
Dit is het laatste boek uit de geweldige serie: Mortal Instruments. Dit jaar heb ik alle 6 de dikke boeken uitgelezen en ik was helemaal meegesleurd in de fantasiewereld van de schaduwjagers. Ik vind het nog steeds jammer dat ik afscheid moet nemen van alle geweldige personages in het boek, maar het verhaal was toch wel echt afgerond. 

Every day - David Levithan
Dit is typisch zo'n boek dat ik geleend had van de bieb en waarop ik helemaal verliefd was geworden. Het is gewoon zo'n speciaal boek. Omdat de hoofdpersonage, A. , elke dag in het lichaam en het leven van iemand anders terechtkomt, krijg je allemaal beelden van verschillende soorten mensen en verschillende manieren van leven. Zo allemaal naast elkaar, is dat echt mooi om te lezen. Tegelijkertijd is het heel speciaal hoe A. beschreven wordt. A. is elke dag iemand anders, maar dan toch dezelfde persoon. In dit boek komt echt naar voren hoe belangrijk het innerlijk is en dat je op iemand verliefd kan worden die alleen een innerlijk heeft. Wauw! Ik heb het de eerste keer in het Nederlands gelezen, maar zelf heb ik de Engelse versie gekregen als een kerstcadeautje. Want eigenlijk is het veel mooier om een boek in z'n oorspronkelijke taal te lezen. Het is dan echt zoals de schrijver het bedoeld heeft. Nog een voordeeltje van een eigen boek is dat je er dingen in aan kan duiden en markeren. Vaak vind ik in boeken inspirerende quotes en zinnetjes.  Op deze manier blijven ze goed bewaard.

Looking for Alaska - John Green
Ook dit boek wilde ik opnieuw lezen in het Engels. Ik ben helemaal dol op de schrijfstijl van John Green. Heel po√ętisch, maar tegelijkertijd zit er zoveel humor in zijn boeken. Verder zijn echt alle personages van John Green zo interessant en leuk dat ik ze in het echt zou willen ontmoeten. 

The Maze Runner - James Dashner
Dit boek heb ik nog niet helemaal gelezen. Ik was er wel in begonnen, maar op dat moment kon ik gewoon even niet de rust vinden om het boek te lezen. Binnenkort ga ik dus een nieuwe poging wagen. Mijn vriendinnen hebben dit boek wel al gelezen en zijn er heel enthousiast over. Ik ben benieuwd!

1 opmerking:

  1. Ha, ik heb er drie van gelezen. Behalve Stad van Hemelse Vlammen. Maar die reeks is niet zo mijn ding. De andere drie vond ik echt heerlijk om te lezen. Ik vond de Maze Runner goed, ik moest er even inkomen maar nu ben ik fan. X

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...