woensdag 26 februari 2014

Witte chocolade bosvruchten cheesecake


Taart, taart en nog meer taart! Nog steeds maak ik elke zondag een taart voor de lunchroom waar ik werk. Nog steeds met veel plezier en heel veel liefde. Deze keer was de witte chocolade bosvruchten cheesecake aan de buurt en man wat is deze taart toch lekker. Mijn moeder had hem ooit eens gemaakt en toen kon ik er echt niet van afblijven. Bosvruchten, witte chocolade, jamjamjam, allemaal mijn favorieten! Het recept komt uit de allerhande taartspecial. Daar staan zulke lekkere recepten in.


Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 3 el rietsuiker toe en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
Breng ondertussen in een steelpan de bramen en frambozen met 3 el suiker en 3 el water aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur doorkoken. Schenk het vruchtenmengsel door een fijne zeef in een kom en druk met de bolle kant van een lepel erdoor. Zet de kom in een laagje koud water in de gootsteen en laat de bosvruchtensaus in 15 min. afkoelen. Roer af en toe.

Roer ondertussen in een grote kom de roomkaas los en meng met de rest van de rietsuiker en de vanillesuiker. Meng in een andere pan de chocolade met de crème fraîche en verwarm smelt dit mengsel au bain marie. Roer 1 voor 1 de eieren erdoor en meng door het roomkaasmengsel.
Schenk heet water in de braadslee en plaats onder het midden van de oven.
Schep van het roomkaasmengsel op de koekjesbodem in de springvorm. Verdeel hierover 6 el bosvruchtensaus. Herhaal deze stap nog 2 keer totdat het roomkaasmengsel op is. Bewaar de rest van de bosvruchtensaus afgedekt in de koelkast. Maak met de satéprikker mooie krullen in de vulling, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
Bak de cheesecake 1 uur in het midden van de oven op een rooster boven de braadslee. Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 min. in de oven afkoelen om scheuren te voorkomen. Laat de cheesecake in 1 uur verder afkoelen op het aanrecht. Dek hem af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Serveer met de rest van de bosvruchtensaus. Ik zou stiekem wat meer bosvruchtensaus maken. Hoe meer bosvruchten, hoe meer vreugd.

Eet smakelijk en veel bakplezier!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...