woensdag 24 april 2013

I love books | fallen serie

Hoipiepeloi! Zoals jullie misschien al weten kun jij mij vaak vinden met mijn neus in een groot dik boek. Ik vind het heerlijk om weg te dromen in een mooi verhaal en de personages te volgen. Het liefst lees ik boeken waarin je echt de gevoelens en gedachten van een personage te weten komt, zodat je die persoon echt leert kennen en helemaal meeleeft met het verhaal alsof je er zelf in zit. Als het boek dan ook nog eens super spannend en romantisch is krijg je me niet meer los van het boek.

Gisteren heb ik het laatste boek van de Fallen serie uitgelezen tijdens een tussenuur. Het was namelijk zo spannend en ik moest gewoon weten hoe het af zou lopen met het liefdespaar. De avond daarvoor kon ik echt niet stoppen met lezen.. totdat ik opeens op de klok keek en zag dat het al half12 was oeps. Hallo dag zonder energie. En ja ik was echt moe de volgende dag.


De Fallen serie bestaat uit 5 boeken en gaan over Luce een 17jarig meisje. Luce ziet allemaal schaduwen en ze is heel erg bang voor ze. Haar leven verliep niet altijd even makkelijk en uiteindelijk komt ze op de kostschool Zwaard & Kruis terecht. Daar voelt ze zich heel erg aangetrokken tot een jongen, Daniël. Maar het lijkt wel alsof hij haar helemaal niet ziet zitten. Cam daarentegen wel. Hij is super lief voor haar en geeft haar heel veel aandacht. Ondertussen probeert Luce het leven op Zwaard & Kruis te overleven en maakt ze allemaal nieuwe vrienden. Luce maakt met al die nieuwe mensen heel veel dingen mee en leert zichzelf beter kennen in de 5 boeken.

Ik vind vooral het 1e boek heel erg mooi. Je leert Luce daar heel goed kennen en leeft echt mee met Luce haar gevoelens van verwarring, angst en blijdschap. Het is allemaal wat simpeler en heel erg romantisch. De andere boeken zijn ook allemaal heel erg leuk en romantisch en het laatste boek is echt heel erg spannend. Mijn favoriete personages zijn zeker weten Arianna en Penn. Arianna is zo heerlijk nonchalant, energiek, relaxt, super grappig en heeft ook een wat duistere, stoere kant. Penn is echt een hele lieve en slimme meid en als ik over haar lees zou ik er gewoon winnen knuffelen. Ze is echt een hele goede vriendin van Luce en ze sleurt Luce overal doorheen. Zonder Penn zou Luce het veel moeilijker gehad hebben op school. Ik vind het echt een aanrader als je houdt van romantische fantasie boeken die wat ingewikkelder zijn en waar echt een verhaal in zit.

Wat vinden jullie van deze boekenserie op het eerste gezicht?

xoxo Desi

5 opmerkingen:

 1. Ah klinkt heel cool! Had er nog nooit van gehoord, goeie tip. Leuke blog heb je! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken het nog niet, maar ik denk ook niet dat het mijn ding is. Ik ben meer van de chickflicks haha! :)

  Doe je trouwens al mee met mijn giveaway? Je kan een paar Nike Freeruns winnen in een kleur naar keuze op mijn blog www.jenniefromtheblog.com :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al heel veel over deze boeken gehoord. Ik geloof dat ik laatst ergens las dat de schrijfster een nieuw boek had geschreven. Die leek me heel leuk!

  Liefs,
  Adriënne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel spannend eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt super spannend en leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...