dinsdag 9 april 2013

Sunday cooking | gevulde champignons

Heeei lieve lezers,

Ik hou van koken! Gewoon lekker bezig zijn met eten, lekker proeven en nergens anders aan denken.
Zondag heb ik dus lekker gekookt. Gevulde champignons stond op het menu. Het gerecht was goed gelukt en ik vind het echt een lekker recept. Het is lekker licht en best wel zomers. Zo krijg je toch nog een beetje een zomergevoel.





Benodigdheden voor 4 personen:
  • ongeveer 20 grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 140 gram rundertartaar
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas (of andere lekker kaas)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • tagliatella
  • zout

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175*
  • Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed
  • Hak de stelen klein
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het klein
  • Maak de tartaar aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en zout.
  • Vul hiermee de champignonhoeden
  • Leg de champignons in een grote schaal en strooi de kaas erover.
  • Giet een beetje olijfolie over de champignons
  • Zet de champignons ongeveer 20 minuten in de oven 
  • Kook ondertussen de tagliatelle al dante (beetgaar) met zout ongeveer 6 minuten.
  • Haal de champignons uit de oven en klaar is je gerechtje! ETENSTIJD! 
Ik heb in ieder geval heel erg van dit gerechtje genoten en gesmuld. Eetsmakelijk en veel kookplezier!

Liefs,

Desi

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...