dinsdag 31 december 2013

Dit jaar door mijn ogen

De laatste dag van 2013. Eenendertig december tweeduizenddertien. 31-12-2013. Wat voor jaar was dit eigenlijk? Wat heb ik meegemaakt? Wat heb ik gedaan? Wat waren de mooie momenten, de stomme, de grappige, de saaie, de domme, de vreemde momenten? Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb er de hele dag over lopen nadenken. Ik heb jaaroverzichten van een heleboel andere bloggers gelezen. Ik heb zo'n 3 keer iets geschreven en weer gedelete. Toen kwam ik er achter dat het eigenlijk niks uitmaakt. Wat maakt het uit wat voor jaar dit was? Wat maakt het uit welk boek ik het leukst vond en wanneer ik boos, verdrietig of blij was. Het enige wat telt is vandaag. En morgen telt alleen morgen. En overmorgen telt alleen overmorgen. De dag daarna telt alleen die dag en ga zo maar door.

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift. Thats why it's called the present."


Vanavond om 00:00 sluit het boek van 2013 en ligt er een leeg boek klaar om beschreven te worden. Vol met met mooie, droevige, grappige, stomme en vreemde momenten. Klaar om geleefd te worden en niet meer gelezen te worden. Want vandaag is vandaag. 

Natuurlijk is het wel leuk om allerlei herinneringen op te halen. Want de mooie momenten blijven leuk en moet je ook niet vergeten. Alles bij elkaar was dit gewoon een mooi jaar waarin ik veranderd ben tot de persoon die ik nu ben. Volgend jaar precies rond deze tijd zal ik weer veranderd zijn vergeleken met nu. Ik heb dit jaar veel geleerd. Maar ik ben van mening dat je altijd leert. Elke dag leer je iets bij. Als je niks meer leert is je leven over. Dan tikt de klok niet meer verder. Laten we daarmee dit verhaal maar afsluiten. Het boek van 2013 gaat dicht. Tot volgend jaar!

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...