zondag 22 juni 2014

Overstromen

Ken je dat gevoel? Dat gevoel dat elke cel in je lichaam alleen maar wil lachen. Dat gevoel van blijdschap tot in de puntjes van je tenen. Wakker worden terwijl het zonnetje door het raam schijnt, je lieve vriendje naast je ligt en jijzelf met een warm gevoel in je onderbuik ligt te glimlachen.Het gevoel van gelukkig zijn. Van niet meer verder willen gaan en altijd bij dit moment willen blijven. Dat gevoel van oneindig. Dat gevoel van een prachtig moment. Een prachtig moment dat gevuld wordt met nog meer prachtige momenten. Totdat het moment overstroomt en je alleen nog maar kunt lachen. Van binnen en van buiten.

Dat gevoel van in het zonnetje liggen. Alleen. Zonder iemand om je heen. Alleen de stemmen van je favoriete band die je meenemen. Meenemen naar nog gelukkiger zijn. Nog meer lachen en nog meer oneindigheid totdat het moment weer overstroomt.

Dat gevoel van mensen om je heen. Mensen van wie je houdt. Mensen met wie je samen wilt lachen, huilen, herinneringen wilt maken en mensen die je voor altijd om je heen wilt hebben. Mensen die altijd mensen moeten blijven van wie je houdt en wilt houden. Dat gevoel van samen met je dierbaren zijn en al die dingen doen die ervoor zorgen dat dit 'het moment' is. 'Het moment' dat door gelukkigheid wordt gevuld en dat door gelukkigheid overstroomt.

1over·stro·men (stroomde over, is overgestroomd)1al stromend over de rand lopenoverlopende regenton stroomde over2overvol zijn
'Overlopen van geluk.''Overvol zijn van geluk.

Ik heb altijd het sterke verlangen om deze momenten vast te leggen. Om ze opnieuw te kunnen beleven. Om dat gevoel nog eens te voelen en opnieuw zo gelukkig te zijn. Alsof je al de gelukzaligheid die uit het moment is gestroomd, hebt opgevangen. Opgevangen als een druppeltje in een fles. Of als een sneeuwvlok in je hand. Dat dan als je je hand opent, of de dop van de fles doet, het net is alsof je terug bent. Terug bij die tijd, bij dat moment. Dat als je eens niet zo gelukkig bent en eens het tegenovergestelde van genieten beleeft, je door een denkbeeldige poort zou kunnen stappen en een kijkje zou kunnen nemen in een andere wereld dan die waarin je op dat moment leeft. Dat je ziet hoe mooi het leven eigenlijk kan zijn en hoe mooi het leven eigenlijk is. Want wat is er nu geweldiger dan al die momenten beleven waardoor je dat warme gevoel krijgt vanbinnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...